Intervju med Ingunn Birkeland og bilder av sko-kolleksjonen

Etter en fargerik skolansering av Ingunn Birkeland, jobbet de videre med markedsføringen i helgen som var og i den forbinelsen var jeg bedt for å se hennes fantasifulle design på nærthold.

Hun og hennes samarbeids partner hadde vært i studioen i heledag og skulle fortsatt være der til mandagen som var. Hun var opplagt men trøtt samtidig og fungerte som en «altmulig mann» over på telefonen også, mens vi fikk lov tilå ta bilder av kolleksjonen. I det øyeblikket hun var ferig med samtalen hadde vi
Ingunn Birkeland som vi kjenner henne, blid, hyggelig og arbeidsom.

 

Vi slo oss ned på de store fargerike fotskrammene som fungerte som en stor fellesstol, med farger som gjennkjennes som Ingunn Birkelands egen, og da var intervjuet i gang .


 • Hva har seg at du bruker akkurat du bruker en kombinasjon av farger i ditt arbeid?

  Jeg har allti brukt farger fra begynnelsen av på høyskolen og hovedfaget mitt i masteren var også Fargeteori så det falt ganske naturlig å bruke.

 • Hva fikk deg til å starte en Sko-produksjon?

  Jeg har arbeidet med kjoler i 6år, og da jeg dro til spania i fjor ble jeg kjent med en designer som lager akkurat det jeg ville ha, og dessuten så er den en mye enklere format enn det som blir brukt i kjoler.

 • Hva fikk eg til å velge produksjonen i Spania?

  Etter Vgs reiste eg til spania og bodde der en stund, lærte meg spansk og flamenco og helt siden da hadde jeg et ønske å dra tilbake. Etter Høyskolen begynte jeg rett på arbeid og dermed var det ingenting som trakk meg tilbake til landet, helt til ifjor da jeg fant en fabrikk som lager slike sko jeg ønsker. Den fabrikken satser på unge designere og har kun seks stk som de produserer for, og jeg føler meg veldig heldig for å være en av dem 6.

 • Alle designere har jo en ting till felles, at de elsker klær og det er grunnen til at de blir designere, men hva var et avgjørendepunkt for deg?

  Jeg hadde ingen avgjørendepunkt, jeg har nok altid vært kreativ med ting. Jeg begynte å strikke da jeg var fire og hadde på en selvstrikket genser på førsteskoledag.

 • Du har jo brukt mye av logoen din på clutchvesker, hvordan kom du på den?

Det er veldig interessant faktisk, fordi da jeg var liten pleide jeg å lage smykker ved å gravere initialene til mine venner på ti-ørings mynter, om du ser nærmere på logoen så er det en I og en B i en str runding, det var der jeg fikk idèn fra. Den er utarbeidet av Eiving Plate som designer blant annet filmplakater osv.

 • Om du kunne ha valgt en kjent personlighet til å bære på klærne dine, hvem ville du ha valgt da?

  Det vet jeg ikke, jeg vil helst ønske at arbeidet mitt blir likt på individuell indentitet, men alle er selvsagt velkommen til å velge arbeidet mitt.

   

  Senere viste hun oss skisseboken sin som var full av små og store ideer av design som ble til og andre som enda kan forbedres. 

   

  Her viser Ingunn oss den opprinnelig ideen av hvordan hun ønsket flettingen på pumpsene,

  men tilogmed designere må inngå kompromisser avogtil, og ting blir ikke eksagt like som ønsket.

   

  Det jeg personlig elsket med Ingunnsarbeid er at  fargekombinasjonen er spesiell, men kan brukes til det meste. Det er visse farger som demper ned andre sterkefarger og slik får  skoene en helt ny vri, men klarer fortsatt å fremstå moteriktige. Ingunn Birkeland er arbeids bevisst på hva hun skal videre.
  Hun og samarbeids partneren ønsker å få skoene ut i markedet og selge detm i butikker. Skoene har allerede blitt privat bestilt og har også blitt tatt inn av skomaker Dagestad.

  Ta gjerne en titt  du også, om du ønsker en merkbar utsikt ;)


  

  

  

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

mysophisticatedfantasies

mysophisticatedfantasies

20, Oslo

My sophisticated fantasies, er en kombinasjon av en moteblogg og hverdags blogg. Her skriver jeg litt om mine små og store opplevelser, tips til mote og produkter og ikke minst om selve skaperne av mote.Først og fremst så er det en blogg for å gjøre leserne bedre kjent med forskjellige designere, slik at det gir en inspirasjons rik opplevelse.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits