ALT PÅ SØLVFAT...?

Jeg har vært dødstrøtt etter at jeg kom tilbake fra ferien, været var forandret og ikke minst tiden også.
Det tok oss 5 dager til å bli vant med tiden og to dager etter måtte vi reise hjem igjen.
NY var virkelig en drømme by,med utallelig mye å se, forstå og ikke minst fordøye.

Usa er full av konkurranse om alt og ingenting. Resturanter og andre firmaer har tusenvis av konnkurrenter og enda større service, arbeidere er mange , men lønnen derimot er i bånn. Det sies at  en average-pay er på 3dollar altså 15 kroner hver, som utgjør nesten en 5-del av minstelønnen i Norge. Folk jobber 13-14timer i strekk uten noen form for forsikring eller pensjonsfond. Jeg husker fortsatt at jeg traff den samme mannen bak disken på Subway hver gang vi tok en tur, uansett tid på dagen. Han hadde fortsatt på seg den rød-grønne uniformen, og et nokså trøtt smil, men fortsatt  inviterende et, som ventet på mine ordre.

Hvergang han lage maten, lurte jeg alltid på hvor mange munner han mettet via jobben.
Å oppretholde flere liv kostet han sitt eget, han sto der tidlig på dagen,  sent om kvelden og dro hjem når gatelysene var på.

 . 


Jeg er klar over å ha nevnt arbeidsforholdene tidligere, men dette har gjort et stort inntrykk på meg. Nå forstår jeg hva alle rapperne og Hip-hoperne "syter" om. Bydelene er så enorme og ensidige at de virker som et klister, hvor en blir sittende fast for alltid. 

Utdanning er fortsatt ikke umulig, folk med foreldre som har spart  til et "collegefond" klarer seg som regel bra. Middelklassen som ønsker å komme seg videre, søker lån med sky høye renter, og valget faller lett for å oprettholde husholdningen. 

  Dette er ikke et forsøk på å skryte Norge opp i skyene, men et skriv  som kanskje bevisstgjør verdien av de grunnleggende tiltakene vi har. 

Jeg er en av de "spesielle- ungene" som har prøvd ut alle alt  og tenkt å studere det ene og det andre, ...men valget gikk alltid ut på det jeg burde bli, ...og ikke det jeg ønsket å bli, men hva enn nå jg bestemmer meg for , så skal det fullføres grundig!!

 

 
Én kommentar

Skriv en ny kommentar

mysophisticatedfantasies

mysophisticatedfantasies

20, Oslo

hei, jeg er en jente på 20 som bor i oslo, studerer mote og design. Jeg skriver om alt fra mote, ting som inspirerer meg til mine små og store opplevelser i hverdagen. GUD-DAY!!

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits